Vacature Medewerker Douane Landelijk

Medewerker Douane Landelijk in Waarde

Medewerker Douane Landelijk Waarde Team

 • Reageer t/m 28 juni 2024

Een baan die verder gaat dan de Nederlandse grenzen en direct impact heeft op de samenleving? Die vind je bij de Douane.

Als Medewerker Douane Landelijk Waarde Team ga je aan de slag met complexe dossiers over douanewaarde. In deze rol heb je niet alleen invloed op belangrijke dossiers, maar werk je ook steeds in de actualiteit. Een uitdagende en gevarieerde functie?


Dit doe je bij de Douane

Als Medewerker Douane Landelijk Waarde Team werk je in een expertiseteam dat gespecialiseerd is in douanewaarde. Douanewaarde is de vastgestelde economische waarde van goederen die in het vrije verkeer van de Europese Unie worden gebracht. Over deze waarde wordt het gemeenschappelijke douanetarief toegepast. In je dagelijkse werk houd je je met verschillende werkstromen bezig. Deze zijn in te delen in: 'onderzoek en consultatie', 'beleidsvoorbereiding', 'waardebepaling', en 'voorlichting en educatie'. Je staat met je team diverse stakeholders in complexe dossiers over douanewaarde bij. Dit kan bijvoorbeeld een collega van een ander team zijn met een vraag over een controledossier, of juist een externe adviseur.


Als vertegenwoordiger van het team schuif je aan bij landelijke overleggen en projectgroepen. Een deel van je werkzaamheden bestaat uit actieve kennisoverdracht op het gebied van douanewaarde richting de operationele processen. Dit kan zijn in de vorm van gerichte voorlichtingen op andere Douanekantoren of door een bijdrage te leveren aan de opleiding van nieuwe collega's. Ook kan het zijn dat je voor een doelgroep buiten de Douane wordt gevraagd om een bijdrage te leveren aan voorlichting of educatie, bijvoorbeeld bij een koepelorganisatie of externe onderwijsinstelling. Daarnaast kan deelname aan internationale activiteiten voorkomen. Kortom: een zeer gevarieerde functie waarin je in contact komt met een breed scala aan collega's en andere stakeholders, geen dag is dan ook hetzelfde! Dit vraagt goede communicatieve eigenschappen, flexibiliteit en soms snel schakelen tussen verschillende prioriteiten.

Een bijzondere baan, omdat...

• je invloed hebt op belangrijke dossiers en je in de actualiteit werkt.
• je omringd bent door professionals waar je jezelf aan kunt optrekken, maar die mogelijk ook nog veel van jou kunnen leren.
• deze specialistische functie zich kenmerkt door de grote variatie.


" De ene keer verdiep ik me in de administratie van een kleine onderneming en dan weer spit ik door de aangifte van een multinational. Ze zijn heel verschillend, net als de dossiers. Het is uitdagend om de belangen van de Douane te behartigen en bij te dragen aan een zo optimaal mogelijk logistiek proces ." Rogier, medewerker Landelijk Waarde Team.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfsadministratie, economie, juridische dienstverlening, logistiek management of een aanverwante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring waaronder bij voorkeur boekhoudkundige kennis en/of kennis van controlewerkzaamheden.
 • Je bent communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk onderlegd en kan jezelf zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met en zicht op de douaneprocessen (opgedaan binnen de Douane of bijvoorbeeld binnen een grote complexe logistieke organisatie).

 • De afdeling - Douane Breda

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • De vacaturestandplaats is Rotterdam Laan op Zuid 45. We werken echter hybride, dit betekent dat je vanaf iedere locatie en vanuit huis je werk kunt verrichten. We hebben twee kantoordagen, op maandag en op donderdag. Deze dagen dien je op kantoor (Laan op Zuid 45 te Rotterdam) aanwezig te zijn.

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Op 2 juli wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 11 juli vinden de matchingsgesprekken plaats te Rotterdam (Laan op Zuid 45).
  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.


  Wij bereiden je graag goed voor op je nieuwe functie, daarom start je met het volgen van een interne opleiding. Tijdens de opleiding dien je 40 uur per week beschikbaar te zijn en ben je verplicht met verlof te gaan in de vakantieperiodes die gelden voor het voortgezet onderwijs regio Midden Nederland.
  Flexibiliteit en mobiliteit
  De wereld wordt steeds complexer en de ontwikkelingen gaan razend snel. Dat raakt ook het werk van de Douane. De Douane zal immers telkens op die ontwikkelingen moeten inspelen en zich moeten aanpassen. Dat vraagt ook aanpassingsvermogen van onze medewerkers. In voorkomende situaties kan dat betekenen dat je gevraagd wordt om andere werkzaamheden te gaan verrichten binnen het proces waar je werkzaam bent, mogelijk ook op een andere werkplek of werklocatie. Soms tijdelijk en soms voor een langere periode. Daarnaast is het ook nuttig dat je na verloop van tijd iets anders gaat doen. Zo ontwikkel je jezelf en leer je in een andere omgeving nieuwe werkzaamheden en collega's kennen.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.
  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken. Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met , adviseur Werving & Selectie

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met Rogier, medewerker LWT ) of met Arjan, manager LWT )

 • Contact via Whatsapp:

 • Orde/ vrede/ veiligheid

 • Reageer t/m 28 juni 2024


Functie:medewerker douane landelijk
Startdatum:13-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3091 – 5586
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Belastingdienst via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hulstkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hulstkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures hulst
 2. Medewerker Douane Landelijk Belastingdienst 13-06-2024

Bekijk ook andere vacatures