Vacature Regisseur Inclusiviteit Onderwijs

Regisseur Inclusiviteit Onderwijs in Axel

U ben hier:

 1. Vacature Regisseur Inclusiviteit Onderwijs (RIO) WTF 0,6-0,8

Regisseur Inclusiviteit Onderwijs (RIO) 0,6 - 0,8 fte

Inclusiviteit in het onderwijs kan en moet beter. Hoe? Daar hebben we duidelijke ideeën over. Met een sterk team hebben we al grote stappen gezet. Nu gaan we door; rekken de grenzen op. Adviezen krijgen we al genoeg, we zoeken een analytisch en strategische verbinder om het echt verder waar te maken.

Binnen een unieke pilot geven we een gedreven kandidaat de regie om de inclusieve cultuur binnen onze onderwijsinstelling in Zeeuws Vlaanderen verder te ontwikkelen. Dat betekent dat we iemand zoeken die bestaande ideeën aanscherpt en verder toetst aan de realiteit. Iemand die een bestuurlijke helicopterview inzet om alle spelende krachten met elkaar in verbinding te brengen.

Om ieder kind de plek te kunnengeven die het verdient!

De RIO opereert zelfstandig (onder toezien van directeur), naast een gedreven team (onderwijs)professionals. Wij bieden alle steun die de functie nodig heeft, maar verwachten ook van je dat je regelmatig de ongemakkelijke luis in de pels van onze organisatie zal zijn. Een mooie kans om een weg te banen voor de nieuwe standaard in onderwijspraktijken.

Als Regisseur Inclusiviteit Onderwijs word je de stuwende kracht achter de meest efficiënte strategie naar een meer inclusieve leeromgeving, waarin elk kind gelijke kansen krijgt.

O.a. door:

 • het ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch plan en aanpak voor inclusiviteit binnen onze instelling, in nauwe samenwerking met belanghebbenden, waaronder onderwijsinstellingen, politie, zorginstanties, GGD en politiek;
 • het aansturen van discussies en initiatieven om een inclusieve cultuur te bevorderen en barrières voor gelijke kansen voor ieder kind weg te nemen,
 • waarbij verborgen grenzen worden blootgelegd en opgerekt;
 • het bieden van ondersteuning aan leerkrachten, medewerkers en ouders om inclusieve praktijken te bevorderen;
 • het spiegelen en scherp houden van het team en directie;
 • het fungeren als verbinder tussen verschillende belanghebbenden om duurzame samenwerkingsverbanden op te bouwen en te onderhouden;
 • het monitoren van de voortgang en het rapporteren aan directie en andere stakeholders;
 • het opstellen van een 'inclusiviteitsbeleid' op basis van deze pilot, waarmee ook andere (onderwijs)instellingen aan de slag kunnen.

Waarvoor wij verwachten dat o.a. nodig is:

 • HBO+ werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring in het onderwijs of gerelateerde sectoren,
 • maar tegelijkertijd staan we open voor kandidaten vanuit andere achtergronden, die zelf een duidelijke link zien met deze functie;
 • sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te onderhandelen en verbinden;
 • een bewezen staat van dienst in het leiden van veranderingsprocessen en het creëren van een inclusieve cultuur;
 • een netwerker pur sang, in staat om bruggen te slaan tussen diverse belanghebbenden;
 • een gedreven en zelfstandige professional die in staat is om initiatief te nemen en resultaten te behalen.
 • discretie, integriteit en verantwoordelijkheidsgevoel zijn vanzelfsprekend.

Onze instelling hecht veel waarde aan de verdere ontwikkeling van inclusiviteit. Er is dan ook ruim budget gereserveerd voor deze pilot. Waardoor een salaris marktconform zal zijn aan de zwaarte en het belang van de omschreven functie.

De pilot heeft een looptijd van ca. twee jaar en het betreft hier dan ook een tijdelijke benoeming van 2 jaar. Gedurende deze periode zal meer bekend worden of er continuering mogelijk is.

Voor deze pilot heeft ons team grote verwachtingen die we graag in een persoonlijk gesprek verder met je delen. We zien je sollicitatie uiterlijk 10 juni 2024 tegemoet.
U kunt uw sollicitatie sturen naar

Gesprekken zullen plaatsvinden in week 26. Functie zal starten op 1 september 2024.

Voor vragen of extra informatie kunt u terecht bij: , ,Functie:regisseur inclusiviteit onderwijs
Startdatum:29-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Elevantio via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hulstkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hulstkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures hulst
 2. Regisseur Inclusiviteit Onderwijs Elevantio 29-05-2024

Bekijk ook andere vacatures