Vacature Laborant Analytische Chemie

Laborant Analytische Chemie in Hulst

Bedrijfsomschrijving

Dit internationaal opererende bedrijf heeft bussiness lines verspreid over heel Nederland. Het kwaliteitslaboratorium in Zeeland voert analyses uit op voedingsmiddelen. Je komt te werken in een gezellig team met een collegiale sfeer op de werkvloer.

Functieomschrijving

Als chemisch analist ga je hier aan de slag met het analyseren van samples vanuit de voedingsmiddelenindustrie. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van analytische chemische analyses waarbij je gebruik zult maken van geavanceerde technieken, zoals Gaschromatografie-Massaspectrometrie (GC-MS) en Vloeistofchromatografie-Massaspectrometrie (LC-MS), om de samenstelling en kwaliteit van voedingsmiddelen te bepalen en te controleren.

Een aantal verantwoordelijkheden uit jouw takenpakket zijn:

 • Monstervoorbereiding: Verzamel, prepareer en label monsters van voedingsmiddelen volgens de geldende procedures en richtlijnen.
 • Analyse uitvoeren: Voer chromatografische analyses uit op de monsters met behulp van GC-MS en LC-MS technieken om verschillende componenten te identificeren en kwantificeren.
 • Apparatuur onderhoud: Zorg voor het correcte onderhoud en kalibratie van de GC-MS en LC-MS apparatuur om betrouwbare en nauwkeurige resultaten te garanderen.
 • Data-analyse: Analyseer en interpreteer de verkregen gegevens met behulp van softwaretools voor chromatografische data-analyse.
 • Rapportage: Documenteer nauwkeurig alle experimentele procedures, resultaten en observaties in rapporten en laboratoriumjournaals.
 • Kwaliteitscontrole: Zorg ervoor dat alle analyses voldoen aan de geldende kwaliteitsnormen en -richtlijnen, inclusief ISO-normen en bedrijfsspecifieke procedures.
Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een laborant met het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde MLO-4 opleiding (BSO) of Bachelor (analytische) chemie, laboratoriumtechniek, organische chemie of aanverwant
 • Je hebt affiniteit met analytische chemie, bij voorkeur met chromatografische technieken (HPLC, GC, MS) 
 • (Stage)ervaring met werken in een kwaliteitsomgeving is een echte pluspunt
 • Je bent een gemotiveerde teamspeler
 • Je gaat zelfstandig te werk
 • Je beschikt over eigen vervoer
Arbeidsvoorwaarden
 • Vaste functie binnen een snelgroeiend bedrijf
 • Salaris vanaf €2350, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8% vakantiegeld
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Fulltime dienstverband

Over Science@Work

Bij Science@Work komen mensen en wetenschap samen. Onze Talent Aqcuisition Experts zijn allen een gesprekpartner op niveau met een afgeronde laboratorium en science opleiding. Wij brengen talent en werkgevers samen voor vaste – en tijdelijke banen in geheel Nederland.

Als gespecialiseerde divisie van de internationale  recruitment groep Pauwels Consulting, met 12 kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, hebben wij een groot bereik en nog grotere branche kennis.

Science@Work staat gelijk aan kwaliteit en kennis. Waarin Science@Work zich verder onderscheidt zijn de nieuwste recruitment technologieën, bevlogen recruiters en aandacht voor mens en milieu. Zo werken wij sneller, efficiënter én groener.

Science@Work werkt voor MLO, HLO en WO professionals in de life sciences, farmacie, voedingsmiddelen, biotechnologie en (petro)chemie in geheel Nederland. Wij bieden vaste en tijdelijke laboratorium en science banen binnen de microbiologie, chemie, analytische chemie, biochemie, sales, quality assurance, medical devices en biomedische laboratorium technologie.Functie:Technici op chemisch en natuurkundig gebied
Startdatum:16-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2300 – 3000
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Science at Work Staffing BV via jonathan.velder@scienceatwork.nl of Jonathan Velder. Of bezoek hun website http://www.scienceatwork.nl.

Deel de vacature:

Redactie Hulstkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hulstkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures hulst
 2. Laborant Analytische Chemie Science at Work Staffing BV 16-05-2024

Bekijk ook andere vacatures